gyik

Mielőtt belemerül a GYIK tanulmányozásába, elképzelhető, hogy kérdésére a Tipikus kérdések alatt meg is találja a választ. Ide gyűjtöttük össze a leggyakrabban felmerülő kérdéseket – és természetesen a rá adott válaszokat is:

Tipikus kérdések:
Mi az a vevőkód és mire való?
Mi a rendelési szám és hogyan kell használni?
Befizettem a pénzt, még sincs jóváírva a kredit. Miért?
Ha külföldön vagyok, nem kell-e valamilyen plusz költséget fizetnem, ha használom a szolgáltatást, illetve módosulnak-e külföldön a percdíjak?
Fizet-e a hívott fél a hívások fogadásáért?
Befizetés után mennyi idővel íródik jóvá a kreditem?
Milyen számlát kapok a vásárlásról?
Miért nem lehet minket telefonon elérni?
Ha újra kell telepíteni a számítógépem, s ezáltal a VoIP-ot is, elvész-e a kreditem?

Egyéb kérdések:
Hívószámkijelzés működik-e a VoIP-omon?
Hívónaplózás működik-e a VoIP-omon?
Elfelejtettem a belépési jelszót. Mit csináljak?
Létezik-e magyarosítása a programoknak?

Mi az a vevőkód és mire való? Ha először tölti ki online rendelőnket, meg kell adnia néhány személyes adatát. A rendelő kitöltésével és elküldésével rendszerünk egy vevőkódot generál, amit e-mailben elküldünk Önnek. Ezt a vevőkódot felhasználva online rendelőnk későbbi kitöltésekor személyes adatait nem kell minden alkalommal kitölteni, elég, ha a rendelőben megadja vevőkódját.

Mi a rendelési szám és hogyan kell használni? A 4 jegyű rendelési szám a legfontosabb adat vásárláskor. Banki átutalás vagy banki pénztári befizetés esetén a rendelési szám megadása alapvető. Ha ezt nem írja be a közlemény rovatba, nem tudjuk befizetését beazonosítani és összekapcsolni rendelésével. Rendelői szám hiányában a vásárlást nem tudjuk elfogadni. Minden kreditvásárlás előtt kötelező új rendelőt kitölteni, amiben új rendelői kódot kap. Egy kódot tehát csak egyszer lehet felhasználni, új vásárláskor új kódra van szükség – új rendelőt kérünk kitölteni.

Befizettem a pénzt, még sincs jóváírva a kredit. Miért? 1. Nem töltött ki online rendelőt, hanem csak befizetett vagy átutalt. 2. A rendelői kódot nem írta be a közlemény rovatba. 3. Olyan rendelői kódot adott meg, amit egyszer már felhasznált. 4. nem rendelői kódját, hanem más adatot (pl. felhasználói nevét) adta meg.

Ha külföldön vagyok, nem kell-e valamilyen plusz költséget fizetnem, ha használom a szolgáltatást, illetve módosulnak-e külföldön a percdíjak? Szolgáltatásunknál mindig a célország a lényeg. Az országok percdíjai megtalálhatóak honlapunkon. Az, hogy a világon éppen Ön melyik országban van, teljesen mindegy. Természetesen ha egy magyar mobilt külföldön használ és hívásokat fogad rajta, akkor roaming díjat mindenképpen kell fizetnie, függetlenül attól, hogy VoIP-on vagy más telefonról hívják-e.

Fizet-e a hívott fél a hívások fogadásáért? Nem. A szolgáltató nem von le semmit a hívott féltől.

Befizetés után mennyi idővel íródik jóvá a kreditem? Bankkártyás vásárlás esetén általában 2 órán belül, de a kártyatársaság 24 órán belüli tranzakció-jóváírást tud garantálni. Banki átutalás illetve banki pénztári befizetés esetén pedig az összeg beérkezésétől számított 24 órán belül. Reklamációt csak ezen időpontok lejártával fogadunk el, ehhez kérjük, töltse ki kapcsolati űrlapunkat.

Milyen számlát kapok a vásárlásról? Elektronikus számlát küldünk Önnek e-mailben. Ez egy hiteles bizonylat, ami teljes mértékben megfelel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által az elektronikus számlázással támasztott követelményeknek, ezenkívül időbélyegzővel is elláttuk.

Miért nem lehet minket telefonon elérni? Cégünk üzletpolitikájához hozzátartozik, hogy minden, az ügyfelekkel folytatott kommunikációnak írásos nyoma legyen. Ezenkívül tapasztalatból tudjuk, hogy a legtöbb kérdésre telefonon nem is tudunk választ adni, a feltett kérdések jellegéből adódóan. Elérhetőek vagyunk e-mailben, valamint a reklamációs felületünkön. Ha e-mailben fordul hozzánk, kérjük, kérdésével legyen minél specifikusabb, minél inkább konkrétumokat közlő. Ez alapján tudunk a leghatékonyabban segíteni. Az olyan felvetésekkel, mint pl. „nem tudok telefonálni”, nem tudunk mit kezdeni. Egy adott problémának rengeteg összetevője lehet. Minél több konkrétumot ad meg, annál inkább fogunk tudni segíteni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy csak olyan levélre válaszolunk, amire a választ itt, a GYIK-ben nem találja meg.

Ha újra kell telepíteni a számítógépem, s ezáltal a VoIP-ot is, elvész-e a kreditem? Nem. Mivel a fiókján lévő kredit nem az Ön számítógépén van tárolva, hanem a szolgáltatói szerveren, ezért újratelepítés alkalmával, vagy ha máshonnan szeretne belépni fiókjába és használni a szolgáltatást, a kredit mindig rendelkezésére áll.

Hívószámkijelzés működik-e a VoIP-omon? Igen, ez ügyben érdeklődjön nálunk e-mailben bővebb információért ITT ([email protected]) Virtuális telefonszámot is hozzárendelhet VoIP programjához. Rendeljen tőlünk ilyen számot, és már nemcsak kifelé használhatja a VoIP-ot, hanem Önt is elérik. Bővebb infóért kattintson ide.

Hívónaplózás működik-e a VoIP-omon? Igen, ez ügyben érdeklődjön e-mailben bővebb információért ITT ([email protected])

Elfelejtettem a belépési jelszót. Mit csináljak? Kérjük, töltse ki kapcsolati űrlapunkat, feltüntetve minden olyan korábbi regisztrációs adatot, amire emlékszik.

Létezik-e magyarosítása a programnak? Igen. Le is töltheti innen (Ne bal, hanem jobb klikkel kattintson a linkre, és utána Mentés más néven…/Save as…!). Ez az összes Dellmont klónnal kompatibilis. Miután letöltötte, jegyezze meg, hova rakta, ugyanis még installálni is kell. Ezt pedig a következőképpen végezze el: nyissa meg a használt VoIP programot, majd a felső menüsorban kattintson a Tools-ra. A legördülő menüsorból keresse meg a Select Language-t, hagyja rajta az egeret. Újabb menüsor nyílik meg, ahol bizonyos nyelvi fájlok már fel vannak sorolva. De ne álljon itt meg, mert a sor végén fogja találni ezt: Load Custom Language File… Erre kattintva keresse meg a magyar nyelvi fájlt, amit innen töltött le, és egyszerűen aktiválja..